25 jun 2019

Private lease groeit naar 15% van totale lease branche

Dat private lease een zeer populaire vorm van autorijden is wisten we al langer. Maar nieuwe cijfers tonen aan dat 15% van de totale leasebranche uit private lease auto’s bestaat.
En dat is begrijpelijk aangezien de private lease tarieven erg aantrekkelijk zijn voor particuliere automobilisten.

In 2018 besloeg de Nederlandse leasevloot 1 miljoen auto’s. Private lease was met een groei van maarliefst 45,6 procent voor een groot deel verantwoordelijk voor deze groei. Dat blijkt uit cijfers van leasebranchevereniging VNA.

Gunstige invloed

De gemiddelde uitstoot van een leaseauto is volgens de VNA 6 procent lager dan de gemiddelde uitstoot van Nederlandse auto’s. Dat is gebaseerd uit RDC-gegevens over de fabrieksopgaaf van voertuigen.

De gemiddelde privé auto in eigendom is 10 jaar oud en bij private lease rijd je in een nieuwe of zeer jonge auto. De CO2 uitstoot is daardoor automatisch lager.
Tevens beschikt een private lease auto over de laatste veiligheidssystemen en waardoor de veiligheid ook een stuk hoger ligt.

Al met al is een private lease auto een goede keuze. Je rijdt altijd een nieuwe auto, je hoeft geen bijtelling te betalen en je rijdt zuiniger en dus milieubewuster.